Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Jednostavan recept za konzerviranu žutu boraniju

Jednostavan recept za konzerviranu žutu boraniju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jednostavan recept za konzerviranu žutu boraniju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
1
"Vreme je da pomislite na zimsku sezonu i da sačuvate ovaj recept za žutu boraniju u teglama"

Potrebni sastojci

  • žuta boranija
  • aspirin - po 1 tableta na teglu
  • voda
  • so - 1 kašičica na teglu
* merne jedinice

Način pripreme

Žutu boraniju operite veoma dobro.

Kada je oprana, odsecite vrhove i drške uz pomoć noža.

Ako je previše dugačka, boraniju možete da presečete na pola, a možete je ostaviti i celu.

U duboku posudu sipajte vodu i zagrejte je do ključanja.

Kada voda proključa, ubacite boraniju i držite je ne više od 2-3 minuta u vodi.

Izvadite je i odmah je prebacite u hladnu vodu da se ohladi i prekine proces kuvanja.

Ovaj postupak se primenjuje da boranija zadrži lepu boju.

Kada je boranija ohlađena i oceđena, poređajte je u tegle i u svaku stavite 1 kašičicu soli i 1 tabletu aspirina, koju je najbolje da izgnječite u prah.

Dolijte vodu i zatvorite tegle, a zatim ih pasterizujte.

Vreme kuvanja je 60 minuta nakon što voda proključa.

Kada ovo vreme prođe, sklonite metalnu šerpu sa vatre i ostavite tegle sa konzerviranom žutom boranijom u vodi dok se ona potpuno ne ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: