Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pileće meso u teglama

Pileće meso u teglama

Marto_86Marto_86
Početnik
1614
Pileće meso u teglama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
10
"Sa ovim pilećim mesom u teglicama možete da napravite neobična jela"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - od 10 komada, brojleri (domaći)
  • ulje - 500 ml
  • ruzmarin - 5 supenih kašika
  • crni biber - 5 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, u teglici
  • so - 1 kašičica, ravna za teglu za kompot
* merne jedinice

Način pripreme

Ove tegle sa mesom su jednostavn i ukusan način da ne punite zamrzivač uzgojenim brojlerima. Ovo su domaće ptice uzgajane mešavinama, a ne pilići iz prodavnice.

Brojlere isecite na krupne komade, dovoljno da prođu kroz otvor tegle, i propržite sasvim lagano u ulju, svaku stranu po 2 minute.

Kada propržite i izvadite ih, u njih utrljate soli po ukusu, alevu papriku, crni biber i ruzmarin. Ređate pileće meso u pripremljene tegle tako što sipate jedan prst vode na dno svake i stavljate barem tri prsta praznog mesta odozgo, ovo je važno.

Kada ih ravnomerno rasporedite, ravnomerno sipate u svaki ulje za prženje. Sterilizujete na umerenoj vatri tako što otkrivate 90 minuta (sat i po vremena) od trenutka kada počnu da ključaju.

Tako konzervirano pileće meso u teglama je savršeno kako za direktnu konzumaciju nakon otvaranja tegle, tako i za jela sa piletinom, na primer pile sa krompirom tako što se dodaje tokom poslednjih 5 minuta od kuvanja. Ali rezultat je neuporediv u odnosu na kupljene piliće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: