Način pripreme
Ove tegle sa mesom su jednostavn i ukusan način da ne punite zamrzivač uzgojenim brojlerima. Ovo su domaće ptice uzgajane mešavinama, a ne pilići iz prodavnice.
Brojlere isecite na krupne komade, dovoljno da prođu kroz otvor tegle, i propržite sasvim lagano u ulju, svaku stranu po 2 minute.
Kada propržite i izvadite ih, u njih utrljate soli po ukusu, alevu papriku, crni biber i ruzmarin. Ređate pileće meso u pripremljene tegle tako što sipate jedan prst vode na dno svake i stavljate barem tri prsta praznog mesta odozgo, ovo je važno.
Kada ih ravnomerno rasporedite, ravnomerno sipate u svaki ulje za prženje. Sterilizujete na umerenoj vatri tako što otkrivate 90 minuta (sat i po vremena) od trenutka kada počnu da ključaju.
Tako konzervirano pileće meso u teglama je savršeno kako za direktnu konzumaciju nakon otvaranja tegle, tako i za jela sa piletinom, na primer pile sa krompirom tako što se dodaje tokom poslednjih 5 minuta od kuvanja. Ali rezultat je neuporediv u odnosu na kupljene piliće.
Prijatno!