Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana Riba»Bakalar sa kaparom i paradajz sosom

Bakalar sa kaparom i paradajz sosom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Bakalar sa kaparom i paradajz sosom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
13/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Bakalar u paradajz sosu je sjajna ideja za letnju večeru. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 2 komada, fileti
  • beli luk - 2 čena
  • kapar - 2 supene kašike
  • belo vino - 1 šoljica
  • paradajz - 5 komada
  • bosiljak - prstohvat
  • paradajz pire - 100 ml
  • peršun - 1 prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite beli luk u dubokom tiganju s malo maslinovog ulja zajedno sa bosiljkom i peršunom.

Dodajte riblje filete i pržite i njih nekoliko minuta.

Sipajte vino, sačekajte nekoliko minuta i dodajte paradajz pire pomešan sa malo vode.

Stavite unutra celi paradajz i marinirani kapar.

Jelo začinite s malo soli i šećera, zatvorite ga poklopcem i kuvajte ga otprilike 10 minuta dok sos ne počne da se zgušnjava.

Riba sa paradajz sosom je veoma ukusna - po želji može da se posluži sa dodatnim garnirungom.

Bakalar sa kaparom i paradajz sosom je sjajna ideja za letnju večeru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: