Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići sa semenom maka

Hlepčići sa semenom maka

Hlepčići sa semenom maka
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Ako ima neko da vam s vremena na vreme pripremi ovako mekane hlepčiće, znači da ste srećnici"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 200 g
  • voda - 60 ml, za kvasac
  • šećer - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 500 g
  • mak - za posipanje
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktiviramo kvasac i čim nadođe zamesimo testo sa preostalim sastojcima. Nadolazi na toplom 40 mminuta.

Podelimo na 12 delova. Od svakog dela pravimo fitilj dug dva pedlja i vežemo na čvor, posle dva kraja uvijamo i učvrstimo u sredini čvora.

Poređamo u pleh, namažemo umućenim jajetom i posipamo semenom maka. Pečemo u umereno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta. Serviramo sa šarenom solju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: