Način pripreme
/undefined Prvo počnite sa prpremanjem kremova.
Za žuti krem umutite žumanca i dodajte u sveže mleko, pavlaku i šećer. Stavite na slabu ringlu i kuvajte smesu dok ne proključa.
Rastvorite kesicu želatina u malo vode, zagrejte ga i dodajte ga u smesu. Ostavite krem da se ohladi i stegne.
Za smeđi krem - zagrejte tečnu pavlaku i maslac. Izlomite čokoladu na male komadiće i dodajte je u pavlaku i maslac. Na taj način istopite čokoladu uz neprestano mešanje dok se ne dobije glatka smesa. Skinite sa ringle, dodajte esenciju ruma i ostavite da se ohladi.
Za krem od maslaca - umutite masalc i šećer u prahu dok se ne dobije sipkast krem. Važno je da ne ostaju grudvice šećera.
Počnite sa sastvaljanjem torte za Dan zaljubljenih. Isecite kore u oblik srca. Nakon roga premažite prvu koru žutim krem, drugu smeđim. Na kraju premažite celu tortu kremom od maslaca.
Ostavite u frižideru na otprilike 2-3 sata da se stegne. Nakon toga pospite radnu površinu skrobom i razvijte fondan oklagijom.
Tortu sa pavlakom pokrijte fondanom i zagladite špatulom za zaglađivanje fondana. Vratite tortu crveno srce za Dan zaljubljenih na još sat vremena u frižider i nakon toga dekorišite cvećem.
Napomena: Kada sam isekla kore, dobila sam mala srca i kremova je ispalo više, ali sam ih stavila u čašice i dekorisala kao poseban desert.