Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Bogata pileća čorba sa pirinčem i tikvicama

Bogata pileća čorba sa pirinčem i tikvicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Bogata pileća čorba sa pirinčem i tikvicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Obogaćujemo pileću čorbu tikvicama i pirinčem, da bi nam bila još ukusnija"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 550 g
  • paradajz - 1 komad, srednje veličine
  • celer - 2 struka
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • luk - 1/2 glavice
  • tikvice - 130 g
  • peršun - 4 struka
  • šargarepa - 2 komada
  • pirinač - 4 šake
  • korijander - 1 kašičica, sušeni listovi
  • šarena so - 1/2 kašičica
  • biber - 1/2 kašičica, fino mleven
  • ulje - 60 ml
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 5 kašika, izvršitih
  • vegeta - 1 kašika, začin od povrća
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, beli luk, paradajz (oljušten), tikvica i strukovi celera se samelju zajedno sa uljem.

Stavljaju se u šerpu i dinstaju sa malo soli 5 minuta.

Za to vreme se oljušte i iseku šargarepe na male kocke i dodaju se u ostalo samleveno povrće.

Nakon dva minuta se stavljaju od pera i paperja očišćena pileća krilca, podeljena na dva dela (malo batačić i krajnji deo krila).

Vatra se pojačava, da bi se lagano zapržilo meso.

Sipa se obilna količina vode, da prekrije dobro krilca. Stavljaju se i vegeta, korijander peršun (iseckan), so, šarena so i biber.

Pileća čorba se ostavlja da se kuva dok piletina ne bude gotova - oko 35 minuta.

Na kraju se stavlja i pirinač i on vri još 15 minuta.

Doliva se vode koliko je potrebno.

Seoska čorba se začinjava žumancima umućenim sa kiselim mlekom i servira se vruća.

Jedite ukusno ovu bogatu pileću čorbu sa pirinčem i tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: