Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Turska pileća čorba sa pirinčem i sočivom

Turska pileća čorba sa pirinčem i sočivom

Iskra IvanovaIskra Ivanova
Početnik
1
Turska pileća čorba sa pirinčem i sočivom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
08/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Topla pileća čorba, direktno iz Tusrke, sa pirinčem i sočivom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 2 bataka
  • pirinač - 100 g
  • bujon
  • crveno sočivo - 200 g
  • crni luk
  • beli luk - nekoliko čenova
  • dimljena aleva paprika
  • kiselo mleko - 250 g
  • brašno - 2 kašike
  • žumance - 1 komad
  • so
  • biber
  • maslac - 50 g
  • crni luk - 1 glavica
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso dok ne bude gotovo i skinite ga sa kostiju, pa ga sitno iseckajte.

Bujon procedite i polovinu iskoristite da u njemu skuvate pirinač.

Skuvajte pirinač i u posebnoj posudi crveno sočivo dok ne budu gotovi.

Kiselo mleko promešajte sa žumancem i brašnom i umutite.

Luk sitno iseckajte i stavite ga u odgovarajuću posudu u kojoj ćete kuvati čorbu sa malo ulja.

Upržite luk i dodajte mu kiselo mleko, žumance i brašno i dodajte malo bujona.

Dodajte i kuvano pileće meso, pirinač i sočivo. Ispasirajte sve dok ne bude glatko, dodajte so i alevu papriku po ukusu sa malo soka od limuna.

Pre nego što poslužite pileću čorbu istopite malo maslaca i u njemu na kratko ispržite zgnječeni beli luk, pa dodajte malo aleve paprike (po želji može da bude i dimljena aleva paprika).

U svaki tanjir turske pileće čorbe sa pirinčem i sočivom, kada je sipate, dodajte malo istopljenog maslaca sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: