Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Pirog»Maslac pirog sa zeljem i kiseljakom

Maslac pirog sa zeljem i kiseljakom

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Maslac pirog sa zeljem i kiseljakom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"I dok su zelje i kiseljak najsvežiji, obavezno probajte ovaj maslac pirog - ispada strašno ukusan"

Potrebni sastojci

  • zelje - 2 vezice
  • kiseljak - 1 vezica
  • jaja - 2 komada
  • Za bešamel sos
  • brašno - 2 kašike
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - koliko je neophodno ili voda
  • maslac - 2 kašike, ili margarin
  • Za maslac testo
  • brašno - 300 g
  • maslac - 150 g, ili margarin
  • voda - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite brašno u maslacu dok ne postane zlatasto, dodajte žumance, promešajte dobro, razredite do željene gustine mlekom i pomešajte dobijeni bešamel sos sa skuvanim u vodi i oceđenim i sitno isečenim zeljem i kiseljakom i dodajte jaja.

Od brašna, vode i soli zamesite tvrdo testo, razvijte ga u pravougaonik debljine oko pola centimetra, podelite ga i preko polovine stavite tanke lente maslace, pokrijte drugom polovinom i razvijte ponovo na prethodnu veličinu.

Ponovite ovo pet puta, dok se ne zamesi sav maslac, i ostavite testo najmanje sat vremena u frižideru.

Razvijte testo u tanku koru, stavite je u namazan kalup, sipajte odozgo smesu od povrća i pecite pirog u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Posle dopecite maslac pirog sa zeljem i kiseljakom na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: