Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjenje bombice od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem

Punjenje bombice od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Punjenje bombice od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Trebaće nam pomoć u uživanju u ovim bombicama od tikvica neverovatnog ukusa - da li možemo da računamo na vas?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 kom. okruglih
  • mleveno meso - 300 g telećeg
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 kom.
  • mladi luk - 2 struka
  • pirinač - 90 g (oko 1 šolje)
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 2 kom. većih
  • kačkavalj - 50 g
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Iseći poklopce tikvica, pa ih izdubiti. Unutrašnjost tikvica sitno naseći.

Očistiti luk, beli luk i šargarepu, i sitno ih naseći. Na tiganju zagrejati ulje na umerenoj temepraturi, pa upržiti luk, šargarepu i beli luk, dok ne omekšaju.

Dodati sitno naseckanu tikvicu. Kada se ispari voda iz tikvice, dodati mleveno meso.

Pržiti i mešati dok ne postane mrvičasto. Dodati kumin, biber, so i pirinač. Dobro promešati.

Pržiti dok pirinač ne postane staklen, pa dodati alevu papriku, krupno narendan jedan paradajz i malo vode. Pržiti još oko 5-10 minuta, dok se smesa ne isuši. Tikvice napuniti smesom i zatvoriti poklopce.

Pošto posuda treba da bude dovoljno duboka za okrugle tikvice, poređati ih da se peku u kalupu za kuglof. Na dnu sipati preostali nadev. Dodati 1 šolju vode. Peći na 200 stepeni oko sat vremena.

Poslednjih 20 minuta poređati po jedan kolut paradajza kao kapicu, i zapeći.

Poslednjih 1o minuta posuti narendanim kačkavaljem i peći do zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: