Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Zapečeni pirinač sa zeljem ili spanaćem u rerni

Zapečeni pirinač sa zeljem ili spanaćem u rerni

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Zapečeni pirinač sa zeljem ili spanaćem u rerni
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako nas pitate, mi uz ovo jelo serviramo kiselo mleko. Koji je vaš predlog?"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g
  • zelje - 20 listova (2 veze) ili
  • spanać - 300 g, svež, (opciono umesto zelja)
  • luk - 1/2 glavice
  • celer, koren - 1 kolut
  • šargarepa - 1 kom.
  • univerzalno začin - 1 s.k.
  • jaja - 2 kom.
  • mleko - 100 ml
  • biber
  • ulje - 3 - 4 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se pere do bistre vode.

Zelje se opere i ukloni debela drška. Ako je mlado nema potrebe. Potom se sitno naseče.

Luk se nasecka, kao i šargarepa i celer na kockice i prži u ulju. Luk ne treba da potamni.

Dodaje se pirinač i prži par minuta da upije ulje i dok ne počne da se lepi za dno šerpe.

Zatim se doda čaša vode, naseckano zelje i suvi začin. kad voda uvri dodati još jednu čašu i kuvati oko 15-20 minuta.

Jaja se umute, doda se mleko i malo suvog začina i time se prelije pirinač.

Nožem preći preko pirinča nekoliko puta, kako se jaja ne bi zadržala samo na površini, već dospela i u sredinu jela.

Peći u rerni oko 10-15 minuta dok se jaja zapeku. Tada je zapečeni pirinač sa zeljem ili spanaćem u rerni gotov.

Prijatno uz ovo veoma ukusno jelo bez mesa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: