Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u tiganju»Jedrenska pita u tiganju sa mladim lukom i sirom

Jedrenska pita u tiganju sa mladim lukom i sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Jedrenska pita u tiganju sa mladim lukom i sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
32 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
8
"Ništa više vam ne treba ujutru osim komada ove jedrenske pite i šolje hladnog jogurta"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada, jedrenske, pravougaone
  • jaja - 3 komada
  • mladi luk - 4 struka
  • sir - 120 g
  • kačkavalj - 60 g
  • ulje - 1 šoljica + za premazivanje (može i maslac)
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte i dinstajte mladi luk dok ne omekne u masnoći. Ocedite i stavite u posudu.

U luk razbijte jaja i lagano umutite. Dodajte izmrvljeni sir i izrendani kačkavalj. Količina nadeva za pitu u tignju može da bude i prema ukusu.

Premažite svaku jedrensku koru masnoćom i ravnomerno po njoj rasporedite nadev.

Zavijajte i ređajte u kalup u oblik puža u tiganj 27-8 cm prečnik, unapred nauljen. odozgo takođe namažite pitu sa lukom uljem ili maslacem.

Pecite dok ne postane zlatasto na četvrtom stepenu na ringli i po mogućstvu tiganj da bude sa poklopcem. Kada je ukusna pita ispečena odozdo i prijatno zamiriše, pažljivo okrenite i sa druge strane.

Oduzeće vam otprilike 25 minuta, bolje da se kuva polako na tihoj vatri kako bi toplota prodrla i unutra i kako bi se savršeno ispeklo.

Servirajte gotovu jedrensku pitu u tiganju sa mladim lukom i sirom toplu i jedite za doručak sa šoljom jogurta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: