Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Salata sa krompirom, šargarepom i dimljenom skušom

Salata sa krompirom, šargarepom i dimljenom skušom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa krompirom, šargarepom i dimljenom skušom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
53 min.
Porcije
2
"Čim ima dimljene skuše u ovoj salati, već smo sigurni da ćete se zaljubiti u nju"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, srednje veličine
  • šargarepe - 2 komada
  • dimljena skuša - 1 sušena, mala, 180 g, cela
  • peršun - 4 struka
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 6 - 8 supenih kašika, ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu ukusnu salatu sa ribom možemo da ubrojimo u zimske salate, zbog prisustva kuvanog krompira i šargarepe, a skuša je sušena i dimljena.

Ovo naravno nikako ne smeta da se konzumira i tokom letnje sezone, s obzirom na to da limun i peršun dovoljno osvežavaju i idealna je uz čašu lepog hladnog belog vina ili rakijice.

Za početak skuvajte krompir i šargarepu i ogulite ih.

Posebno skuvajte i oba jaja i takođe ogulite.

Isecite krompir na tanke kolutiće i poređajte ih na dva ovala u oblik kruga ili cveta. Pospite maslinovim uljem, istucanim belim lukom i peršunom i veoma malo soli, s obzirom na to da je dimljena i sušena riba dosta slana.

Isecite i skuvane šargarepe na kolutiće i njih poređajte sa strane na krompir.

Jaja takođe isecite u kolutiće i stavite na krompire. Ponovo sve pospite belim lukom, peršunom i maslinovim uljem, kao i limunovim sokom (odvojte kolutiće limuna za ukras).

Za kulminaciju ukusne krompir salate iskidajte meso dimljene skuše i stavite odozgo. Budite sigurni da ste ribu dobro očistili od sitnih koščica.

Ponovo pospite limunovim sokom i poslužite ovu raskošnu riblju salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: