Način pripreme
Ovu ukusnu salatu sa ribom možemo da ubrojimo u zimske salate, zbog prisustva kuvanog krompira i šargarepe, a skuša je sušena i dimljena.
Ovo naravno nikako ne smeta da se konzumira i tokom letnje sezone, s obzirom na to da limun i peršun dovoljno osvežavaju i idealna je uz čašu lepog hladnog belog vina ili rakijice.
Za početak skuvajte krompir i šargarepu i ogulite ih.
Posebno skuvajte i oba jaja i takođe ogulite.
Isecite krompir na tanke kolutiće i poređajte ih na dva ovala u oblik kruga ili cveta. Pospite maslinovim uljem, istucanim belim lukom i peršunom i veoma malo soli, s obzirom na to da je dimljena i sušena riba dosta slana.
Isecite i skuvane šargarepe na kolutiće i njih poređajte sa strane na krompir.
Jaja takođe isecite u kolutiće i stavite na krompire. Ponovo sve pospite belim lukom, peršunom i maslinovim uljem, kao i limunovim sokom (odvojte kolutiće limuna za ukras).
Za kulminaciju ukusne krompir salate iskidajte meso dimljene skuše i stavite odozgo. Budite sigurni da ste ribu dobro očistili od sitnih koščica.
Ponovo pospite limunovim sokom i poslužite ovu raskošnu riblju salatu.
Prijatno!