Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prženi pirinač»Pirinač u voku sa šargarepom i kiselim krastavčićima

Pirinač u voku sa šargarepom i kiselim krastavčićima

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Pirinač u voku sa šargarepom i kiselim krastavčićima
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Kao glavno jelo ili kao garnirung - nije važno! Ovaj pirinač sa povrćem je uvek ukusan"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 50 g
  • kiseli krastavčići - 100 g
  • pirinač - 200 g
  • bujon - 350 ml, od povrća
  • belo vino - 50 ml, suvo
  • jaje - 1 komad
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i nakon toga ga skuvajte u bujonu od povrća i belom vinu.

Promešajte skuvani pirinač i blago ga ohladite.

U međuvremenu zagrejte u voku maslinovo ulje i sipajte umućeno jaje.

Mešajte da se stvore parčići i dodajte prethodno isečene krastavčiće i šargarepu. Posolite i pospite polovinom kašičice aleve paprike.

Na kraju dodajte pirinač i zapržite ga 4-5 minuta mešajući neprestano.

Servirajte prženi pirinač topao, kao glavno jelo ili kao garnirung uz jelo po izboru.

Pirinač u voku sa šargarepom i kiselim krastavčićima je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: