Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa sitnim sirom i kruškama

Pita sa sitnim sirom i kruškama

NikiNiki
Guru
565853k
Pita sa sitnim sirom i kruškama
Fotografije: Niki
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
1
"Ako volite kruške, ovo je vaša pita. Uživajte u njoj"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 200 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - po ukusu
  • Osnova sa sitnim sirom
  • sitan sir - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • griz - 3 kašike
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • vanila
  • šećer - po ukusu
  • kruške
  • cimet
  • vanilin šećer
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitan sir stavljamo u posudu i mutimo ručnim mikserom dok ne postane gladak.

Dodajemo umućena jaja, kiselu pavlaku, griz, brašno, vanilu i šećer.

Mešamo dobro sve sastojke i ostavljamo 30 minuta.

Spremamo testo od brašna, narendan maslac, umućena jaja i šećer. Zamesimo dobro.

U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje, razvijamo testo i stavljamo u posudu, testo treba da obihvati i deo zidova posude, jer posle treba da se blago presavije.

Sipamo smesu od sitnog sira.

Jabuke isečemo na kriške i poređamo preko sitnog sira.

Posipamo vanilin šećerom i cimetom kolač od kruške.

Pečemo kolač sa sitnim sirom u prethodno zagrejanoj rerni na 18 stepeni 50 minuta.

Gotovu pitu sa sitnim sirom i kruškama izvadimo i posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: