Način pripreme
Oprani pileći bataci se iseku na porcije, kiseli kupus se seče na sitne trake, pirinač se opere.
U multifunkcionalnom tiganju se zagreva ulje i mast. Zaprži se prvo pileće meso dok se ne zarumeni, prethodno posuto karijem, sa malo soli i mlevenim biberom.
Nagura se meso u jedan deo tiganja i sipa se pirinač da se zaprži, posle se dodaje i kiseli kupus.
Sve se pomeša, meša se drvenom varjačom. Nakon što se zaprži dodajemo alevu papriku, mešamo i sipamo vodu da prekrije sastojke.
Dodajemo zrna bibera, lovorov list i ako ima potrebe - so. Poklapa se poklopcem i kuva se na 2 od 5 mogućih stepeni, dok se s vremena na vreme meša i proba za ukus.
Bilo je potrebno dodati još malo vode i nakon 50-60 minuta je bilo gotovo.
Meso se topi u ustima, ispada mnogo ukusno - kao sa uređajem za sporo kuvanje.
Srećni i ukusni praznici!