Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačiji magre»Neodoljiva pačetina magre

Neodoljiva pačetina magre

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Neodoljiva pačetina magre
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
27 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
2
"Neodoljiva pačetina magre - već možete da naučite kako da je spremate kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pomorandže - 1 komad, velika
  • pačetina magre - 2 komada
  • ruzmarin - 2 grančice
  • so - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • sos
  • med - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • voda - 150 ml
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika, prirodni
  • đumbir - 15, svež
  • soja sos - 20 ml
  • sok od pomorandže - 200 ml, svež
  • sirće - 1 supena kašika, balzamovo
  • mirin - 50 ml /može i drugo vino/
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte đumbir i beli luk. Pomešajte ih sa vodom sa skrobom, sokom od pomorandže, sirćetom, soja sosom, vinom. Kuvajte otprilike 10 minuta dok se ne zgusti.

Oštrim nožem napravite razreze u pačetini magre. Začinite meso crnim biberom i ruzmarinom. Posolite sa strane kože.

Zapečatite pačije meso na jakoj ringli od strane kože. Nema potrebe da nauljite. Okrenite sa druge strane - oduzeće vam ukupno pet minuta.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pripremite tepsiju sa papirom za pečenje ili folijom. Sipajte na dno malo odvojene pačije masti.

Odozgo poređajte kriškice pomorandže, posle sipajte sos za meso. Poređajte magre, ruzmarin, još malo masti i pokrijte aluminijumskom folijom.

Pecite neodoljivu pačetinu magre otprilike 20 minuta. Poslužite je sa ostalim sosom. Sačekajte određeno vreme i posle isecite na porcije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: