Način pripreme
Skuvajte krompir u slanoj vodi. Ostavite da se ohladi i isecite na kriškice nakon što ih ogulite.
Očistite, iseckajte i dinstajte mladi luk na nasti. U njega dodajte iseckani spanać. Posolite i izmešajte.
Sipajte maslac u šerpicu i propržite 2 supene kašike brašna. Kada dobije zlatastu bodju, sipajte sveže mleko. Posolite i mešajte dok se ne zgusti sos za ukusni gratin.
Posolite i dodajte muskatni oraščić. Skinite sa ringle i dodajte umućena jaja u njega. Izmešajte.
Poređajte krompir u tepsiju, posle na njih spanać, ponovo krompir i ponovo spanać. Završite krompirom. Zalijte sosom i pecite gratin sa spanaćem 50 minuta na 190 stepeni.
Malo pre nego što bude gotov, pospite kačkavaljem i vratite gratin od krompira sa spanaćem i mladim lukom u rernu dok se ne zapeče.