Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Teleće ćuftice na turski način

Teleće ćuftice na turski način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Teleće ćuftice na turski način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
29/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Tajna sočnih telećih ćuftica je da ih spremite na turski način, probajte ako ne verujete"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • piment - 1/4 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • bulgur - 1 šolja, fin
  • peršun - 3 kašike, isečen
  • paprike - 1 mala, crvena
  • luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • za nadev
  • luk - 2 glavice
  • orasi - 50 g, istucani
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno i istucajte orahe. Zagrejte maslinovo ulje na umerenu temperaturu u tiganju na ringli i zapržite luk. Nakon što omekša dodajte čubar i promešajte. Dodajte istucane orahe i ponovo promešajte. Sklonite s vatre i ostavite nadev da se ohladi.

U međuvremenu prelijte bulgur jednom šoljom hladne vode, promešajte i ostavite da nabubri 10 minuta.

Isecite luk, papriku i peršun na sitno. Zamesite mleveno meso kad dodate jaje, luk i papriku, kumin, piment, so i peršun. Zamesite dobro mleveno meso.

Dodajte nabubreli bulgur i ponovo dobro zamesite. Namažite dasku za sečenje uljem i oblikujte pljosnate ćuftice. Stavite nadev u jednu polovinu i poklopite drugom. Treba da dobijete nešto poput polumeseca.

Uvaljajte ćuftice u brašno. Ispržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane.

Servirajte sa različitim sosovima ili garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: