Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom
Гъбена супа с фиде и мляко
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom

Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
27/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Ako treba da budemo potpuno iskreni, najviše volimo da jedemo baš ovakve čorbice svaki dan umesto šnicli i ćuftica"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite u blenderu očišćene i oprane celer, šargarepu, beli luk i luk.

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na umerenoj vatri i izdinstajte povrće 5 minuta. Sipajte brašno i zapržite ga 1-2 minuta mešajući neprestano.

Usitnite pečurke na male parčiće.

Pomešajte dve vrste mleka i dodajte prstohvat soli. Dodajte ih u šerpu i promešajte dobro, da se ne stvore grudvice. Sipajte oko 500 ml tople vode.

Kada čorba provri, dodajte kocku bujona, isečene pečurke i majčinu dušicu.

Kuvajte čorbu od pečuraka 20 minuta i dodajte maslac.

Začinite sa još bibera i soli. Dodajte rezanca i kuvajte čorbu dok ne bude gotova.

Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: