Način pripreme
Brašno i so se pomešaju u posudi. U sredini se pravi udubljenje i u njega se sipa ajran sa sobne temperature, ulje, krem sir i šećer. U tečnost se namrvi kvasac i promeša se.
U udubljenje se dodaje po malo brašna dok se sve ne upije.
Zamesi se glatko testo na radnoj površini, a pri početnom lepljenju se posipa još brašna. Testo treba da ostane što je moguće mekše, ali da je glatko i elastično.
Kada je gotovo stavlja se u posudu i ostavlja se da odstoji 40 minuta do sat vremena da dobro naraste.
Ulje se zagreva na umerenoj temperaturi.
Od testa se kidaju malo parčići, uz trud da se previše ne nagnječi vazdušasta struktura.
Prave se loptice koje se blago spljeskaju i ubacuju u zagrejanu masnoću.
Prže se dok ne postanu zlataste sa svake strane i izvade se na upijajuću haritju.
Buhtle se serviraju sa dodatnim krem sirom za mazanje i vašim omiljenim slatkom.
Mogu da se jedu i sa šećerom u rpahu, medom ili šta god da vam se sviđa.
Buhtle sa krem sirom su sjajne!