Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Jevrejski milibrot Hala

Jevrejski milibrot Hala

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Jevrejski milibrot Hala
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Nije potrebno da čekate Uskrs da biste jeli jevrejske milibrote, napravite ih još danas"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 100 g mekan, na sobnoj tempaturi
  • šećer - 75 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • kvasac - 35 g, svež
  • so - 1 prstohvat
  • za premazivanje i posipanje
  • žumanca - 1 komad
  • brašno - 30 g
  • maslac - 20 g
  • šećer - 30 g
  • seme maka - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u svežem mleku sa prstohvatom soli. Promešajte i ostavite da nadođe.

Za to vreme pripremite smesu za posipanje, brašno 30 g, šećer 30 g i masalc 20 g mekan, pomešajte dok ne dobijete mekane mrvice. Stavite u frižider da se stvrdnu.

Brašno za Hala testo prosejte u posudi, pospite prstohvatom soli i napravite udubljenje.

Jaje, žumanca, šećer, vanilin šećer, maslac i nadošao kvasac mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu, sipajte je u udubljenje.

Zamesote glatko i elastično testo za milibrot, ne treba da bude tvrdo.

Dobro je da radite seckom ili mikserom sa nastavcima za testo da se ne lepi.

Ostavite u posudi, pokrijte folijom i ostavite da nadođe 1 sat, nakon toga premesite kratko i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Od mekanog testa oblikujte 6 jednakih fitilja dugih 30 cm. Upletite tri po dve u dve pletenice.

Milibrote stavite na rastojanju jedan od drugog u široki pleh, obložen papirom za pečenje. Pokrijte čistom krom i ostavite da nadođu oko 1 sat.

Rernu ugrejte do 180 stepeni.

Milibrote Hala namažite umućenim žumancem, pospite mrvicama od maslaca i semenom maka po želji.

Pecite oko 25 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Vazdušasti, meki i ukusni ovi jevrejski milibroti Hala! Preporučujem da probate.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: