Način pripreme
Priprema:
Prosejte brašno u duboku posudu i napravite udubljenje u sredini.
Stavite kiselo mleko, suvi kvasac i šećer u posudu i dobro izmešajte.
Nakon toga sipajte smesu u udubljenje. Dodajte jaja, obe vrste manoće i eterično ulje.
Umesite meko testo. Posudu pokrijte streč folijom i ostavite da naraste dok ne poveća svoj obim 2 puta.
Za to vreme obavijte papirne rolnice toalet papira aluminijumskom folijom.
Razvijte testo u tanak list i isecite ga na trake širine jeda centimetar.
Obavijte svaku rolnicu trakama testa. Namažite milibrot testo umućenim belancem i po želji uvaljajte u filirane bademe, kokosov šećer ili sirove semenke.
Poređajte dimnjake u ispravan položaj u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite u rerni na srednjem nivou na 180°C.
Pečenje milibrot kolača oduzima otprilike 30-35 minuta.
Izvadite tepsiju iz rerne i ostavite dimnjake da se u potpunosti ohlade, a zatim skinite rolnice, +.
Čuvajte u gusto zatvarajućoj papirnoj kesiza helb da se milibrot dimnjaci ne bi sušili.
Prijatno!