Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Plakija»Cipal plakija

Cipal plakija

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Cipal plakija2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Cipal plakija za celu porodicu, kada dođe dan za ribu"

Potrebni sastojci

  • cipal - 2 komada
  • aleva paprika - 2 kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje - 1/2 šoljice
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz - 6 komada
  • luk - 6 - 7 glavica
  • bosiljak
  • peršun
  • piment
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk.

Stavite ulje u tiganj i 1/2 šolje vode i dodajte luk da se dinsta. Dinstajte dok ne omekša, pa začinite solju, biberom, lovorovim listom, biberom i alevom paprikom.

Limun i paradajz isecite na kolutove.

Nakon što ste očistili cipal od peraja i glave, isecite ga na odreske.

Poređajte ribu u glinenu posudu i prelijte dinstanim lukom, paradajzom i odozgo kriškama limuna.

Pospite sitno iseckanim peršunom i bosiljkom.

Čenove belog luka stavite cele u đuvečaru, bez ljuštenja, poklopite i pecite oko 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: