Slana torta za meze

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Slana torta za meze
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Šta ćete reći ako vam serviramo evo ovo meze koje je cela slana torta"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg, skuvani
  • ceđeno kiselo mleko - 200 grama
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • mladi luk - 1 vezica
  • ulje - 5 - 6 komada
  • kačkavalj - 50 - 60 grama
  • majonez - 200 grama
  • blanširane pečurke - 200 grama
  • salama - 120 grama, špek
  • paprike - 3 - 4 komada (pečene)
  • jaja - 3 komada, skuvana
  • sir - 100 grama
  • so
  • za ukras
  • peršun
  • jaja - skuvana
  • šargarepe
  • mladi luk
  • masline
  • krastavci
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Na krupno rende izrendajte prethodno skuvan i ohlađen krompir. Začinite ih uljem, solju i iseckanim mladim lukom.

Pomešajt emajonez sa kiselim mlekom.

Pripremite kalup sa pokretnim prstenom i prečnikom od 24 cm. Stavite na poslužavnik i na dno poređajte otprilike 1/3 izrendanog krompira. Namažite delom mlečne smese i odozgo poređajte iseckane krastavčiće, salamu i paprike.

Posle još 1/3 krompira i ponovo mlečna smesa. Ovde stavite izrendani sir, jaja i pečurke.

Završite poslednjim delom krompira i namažite mlečnom smesom.

Stavite slanu tortu u frižider kako bi se stegla na nekoliko sati. Nakon toga pažljivo oslobodite od prstena. Ukrasite tortu po vašem izboru.

Slana torta za meze je odlična!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: