Način pripreme
U mlakoj vodi rastvorite kvasac sa šećerom, izmešajte i sačekajte da nadođe.
Postepeno mesite meko testo tako što sipate sve nabrojane sastojke za njega. Ostavite gotovo testo da odmori na tridesetak minuta.
Za to vreme na sitno rende izrendajte luk i dodajte ga u mleveno meso zajedno sa začinima. Neka odstoji izvesno vreme kako bi se objedinile arome.
Podelite testo na loptice željene veličine, razvijte ih uzdužno kako bi se oblikovalo nešto poput čamaca.
U srednji deo svakog čamca stavite mleveno meso, dobro zagladite.
Krajeve pidea namažite umućenim žumancetom.
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Stavite papir za pečenje u tepsiju i poređajte pidee. Pecite dok ne bude gotovo tako što na kraju pospite s malo izrendanog kačkavalja.
Gotove pidee pospite svežom mirođijom.
Pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem je veoma ukusan!
Komentari