Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Grdobina u sosu sa krompirom

Grdobina u sosu sa krompirom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Grdobina u sosu sa krompirom
Fotografije: Lenka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedan recept za ljubitelje ribe - grdobina u sosu sa krompirom"

Potrebni sastojci

  • grdobina - 1 kom.
  • krompir - 500 g
  • soja sos - 1 s.k.
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so
  • biber
  • paradajz sos - 100 ml
  • đumbir u prahu - 1/2 k.k.
  • kurkuma - 1/2 k.k.
  • beli luk u prahu - 1/2 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Grdobinu pre svega očistimo, odvojimo od kožice i skinemo glavu, koja je idealna za pravljnje riblje čorbe u kombinaciji sa drugim morskim ribama. Čišćenje malo duže traje, pa odvojite vremena.

Napravimo marinadu od soja sosa, maslinovog ulja, soli, bibera, paradajz sosa, đumbira u prahu, kurkume i belog luka u prahu u dubljoj većoj posudi. Sve izmešati i dodati očišćenu ribu. Pohlopiti posudu i ostaviti u frižider da odstoji jedan sat.

Krompir očistiti i iseći na kocke. U pleh staviti krompir, dodati ribu, pa preliti marinadom u kojoj je bila riba. Peći ribu i krompir na 200 stepeni četrdeset minuta.

Grdobinu u sosu sa krompirom servirati sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: