Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Rodopska gola pita sa kiseljakom

Rodopska gola pita sa kiseljakom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Rodopska gola pita sa kiseljakom
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Rodopska gola pita sa kiseljakom je ukusno jelo za sve one koji vole prolećnu zelenu hranu!"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 1 veza
  • sremuš - 1 veza
  • pirinač - 1/2 šolje
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 35 ili 40 g
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • svež luk - 1 stabljika
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo rodopsko jelo se najčešće sprema u saču ili u tiganju, ali ja sam ga pravio pečeno u rerni.

Prvo sam skuvao pirinač sa dve šolje vode.

Toplom pirinču dodao sam prethodno opran i sitno seckani luk, kiseljak, sremuš, so po ukusu, biber i majčinu dušicu.

U vrući pirinač sam dodala zeleniš da omekša jer nije prethodno kuvan.

Zatim sam umutio jaja i pomešao ih sa ostalim sastojcima. Dodao sam malo maslaca, promešao.

Preostali maslac sam istopio u tiganju prečnika oko 28 cm i na njega sipao mešavinu pirinča sa zelenišem i jajima.

Pekao sam na 180 stepeni dok jelo ne bude gotovo! Da dobije lep ten.

Rodopska gola pita sa kiseljakom je ukusno jelo za sve one koji vole prolećnu zelenu hranu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: