Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Alva»Griz alva sa karamelom i cimetom

Griz alva sa karamelom i cimetom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Griz alva sa karamelom i cimetom
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Bolje stavite griz alvu daleko od očiju, jer ćete u suprotnom stalno ići sa kašikom ka njoj"

Potrebni sastojci

  • ulje - 100 ml
  • griz - 1, 5 šolja
  • šećer - 1, 5 šolja
  • voda - 5 šolja
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašika
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite karamel za desert.

Sipajte pola šolje šećera u malu šerpu i karamelizujte, pri čemu ne treba da mešate. Kada karamel postane braon, dodajte vodu i preostali šećer. Držite na vatri dok se šećer potpuno ne rastvori.

U odvojenoj šerpi pomešajte ulje i maslac. Kada se istope, dodajte griz i zapržite ga kratko.

Sipajte u šerpu karamel sirup. Kuvajte na umerenoj vatri, ne prestajući da mešate.

Pred kraj dodajte kakao i cimet. Ponovo promešajte.

Nakvasite sa malo vode posudice ili veliki kalup, sipajte smesu unutra. Sačekajte da se alva stegne, ukrasite po izboru i servirajte.

Griz alva sa karamelom i cimetom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: