bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Čeburek sa pilećim mlevenim mesom

Čeburek sa pilećim mlevenim mesom

NikiNiki
Početnik
530463k91
Čeburek sa pilećim mlevenim mesom
Fotografije: Niki
1 / 5
09/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Čeburek sa pilećim mlevenim mesom je odlična ideja za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 600 g
  • voda - 300 ml, topla
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • votka - 1 1/2 supene kašike, votka
  • Nadev
  • mleveno meso - 400 g, pileće
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • so
  • crni biber
  • sveži začini
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejemo, šećer rastvorimo u vodi.

Dodajemo sve sastojke za testo u brašno i mesimo meko testo.

Ukoliko je još uvek lepljivo, dodajemo malo brašna.

U mleveno meso dodajemo sitno iseckani luk, beli luk, sveže začine i začinimo solju i crnim biberom.

Dobro izmešamo.

Testo za čeburek delimo na jednake lopte, razvijamo tanko u krug.

U sredinu stavljamo nadev, zalepimo oba kraja i viljuškom i oblikujemo slično peljmenima.

Zagrevamo masnoću u tiganju i pržimo čeburek sa pilećim mlevenim mesom dok se ne dobije zlatasta boja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: