Način pripreme
Ogulite i isecite krompir na velike kockice.
Ubacite ih u šerpu sa ključalom vodom zajedno sa lovorovim listom, muskatnim oraščićem, zrncima crnog bibera i klekom, maslinovim uljem i malo soli.
Skuvajte krompiriće dok u potpunosti ne budu gotovi, ocedite ih i izgnječite sa maslacem, pavlakom, solju, fino mlevenim crnim biberom i sušenom mirođijom.
Stavite na ringlu novu vodu i kada provri stavite grašak i kuvajte prema uputstvima na pakovanju. Blanširajte i nakon toga zamrznuti grašak kuvajte veoma brzo. U istoj vodi poparite kelj očišćen od tvrdih žilica. Kuvajte i njega dok ne omekne otprilike 8-10 minuta zavisi koliko su listovi debeli.
U izgnječene krompire dodajte oceđeni grašak i usitnjeni kelj, izmešajte i dodatno začinite krompir salatu s još soli, bibera, maslaca i šta god želite.
Poslužite ovaj stampot sa keljom u društvu kobasica i sušenog svinjskog filea u tankim slajsovima ili iseckanog na trake.
Prijatno!