Stampot sa keljom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Stampot sa keljom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Poslužite ovaj stampot sa keljom u društvu kobasica i sušenog svinjskog filea u tankim slajsovima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada, srednje veličine
  • kelj - 150 g
  • grašak - 100 g
  • pavlaka - 4 supene kašike, za kuvanje
  • maslac - 4 supene kašike, ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • crni biber - 5 zrna + 1 kašičica, mleveni
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • mirođija - 2 prstohvata
  • kleka - 3 - 4 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • kobasice - 6 - 8 komada
  • sušeni file - 6 slajsa
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite i isecite krompir na velike kockice.

Ubacite ih u šerpu sa ključalom vodom zajedno sa lovorovim listom, muskatnim oraščićem, zrncima crnog bibera i klekom, maslinovim uljem i malo soli.

Skuvajte krompiriće dok u potpunosti ne budu gotovi, ocedite ih i izgnječite sa maslacem, pavlakom, solju, fino mlevenim crnim biberom i sušenom mirođijom.

Stavite na ringlu novu vodu i kada provri stavite grašak i kuvajte prema uputstvima na pakovanju. Blanširajte i nakon toga zamrznuti grašak kuvajte veoma brzo. U istoj vodi poparite kelj očišćen od tvrdih žilica. Kuvajte i njega dok ne omekne otprilike 8-10 minuta zavisi koliko su listovi debeli.

U izgnječene krompire dodajte oceđeni grašak i usitnjeni kelj, izmešajte i dodatno začinite krompir salatu s još soli, bibera, maslaca i šta god želite.

Poslužite ovaj stampot sa keljom u društvu kobasica i sušenog svinjskog filea u tankim slajsovima ili iseckanog na trake.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: