Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Lisnate rol viršle

Lisnate rol viršle

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
5517461
Lisnate rol viršle
Fotografije: Rositsa Marinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
16
"Najukusnije lisnate viršle koje sa zadovoljstvom jedemo veoma često"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • maslac - 250 g, hladni (iseckan na kockice)
  • so - prstohvat
  • voda - 80 ml, hladna
  • viršle - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašno i kravlji maslac da se formiraju mrve. Istopimo so u vodi i kašikom dodajemo deo njega u mrvice tako što smesu mešamo viljuškom.

Količine vode može da bude manje ili više od navedenog u receptu i zavisi od vlažnosti vazduha i brašna.

Na površini posutoj brašnom razvijamo testo u pravougaonu koru debljine 1 cm.

U mislima ga delimo na 3 jednaka dela.

Zavijamo donju stranu ka sredini, pokrivamo gornjim krajem, zavrtimo dobijeni paket na 90 stepeni i razvijamo ga.

Zavijamo na gore opisani način, zavrtimo na 90 stepeni i razvijamo, vršimo jedno presavijanje, zavrtanje i razvijanje.

Savijamo testo po poslednji put, uvijamo ga u foliju i hladimo 1-2 sata. U ovoj etapi tako pripremljeno testo možemo da čuvamo u frižideru do 2 dana ili da zamrznemo na 2 nedelje.

Vadimo testo iz frižidera (zamrzivača) i razvijamo ga do debljine otprilike 5 mm. Odozgo stavljamo viršle po dužini i uvijamo u rolat. Sečemo na komade i stavljamo rol viršle u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sa ventilatorom dok ne bude gotovo i dok testo ne dobije laganu zlatkastu boju.

Lisnate viršle su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: