Način pripreme
Tikvicu oprati, oljuštiti, očistiti od semenki, a potom izrendati. Odložiti je u đevđir na 15 minuta da se iscedi višak vode.
Za to vreme, u drugoj posudi viljuškom umutiti jaja. Dodati jogurt i sve izmešati. Brašno dodavati po malo, kako se ne bi stvarale grudvice. Na kraju dodati prašak za pecivo i so. Nakon što se izrendana tikvica iscedila, dodati je u smesu i sve lepo sjediniti.
Sipati ulje u tiganj i uključiti šporet na srednju temperaturu. Kad se zagreje, sipati kašiku po kašiku smeše.
Obavezno praviti razmake da bi uštipci mogli lepo da narastu. Jednom uštipku je dovoljno 10 minuta (po 5 minuta sa obe strane) da se isprži i dobije lepu zlatastu boju.
Brze uštipke sa tikvicama služiti uz sir, jogurt, mleko ili bilo šta po vašem izboru.
Prijatno!