Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kaša»Prolećna kaša sa zeljem, jajima i mladim lukom

Prolećna kaša sa zeljem, jajima i mladim lukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Prolećna kaša sa zeljem, jajima i mladim lukom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Aroma ove kašice je jednostavno sjajna, a o ukusu da ne govorimo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • zelje - 2 šake
  • mladi luk - 2 vezice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite od žila zelje i usitnite ga zajedno sa mladim lukom.

Zagrejte ulje i izdinistajte zeleniš. Čim omekša dodajte malo brašna da se zaprži.

Pospite alevom paprikom i sipajte šolju vode. Promešajte dobro da se ne stvore grudvice.

Odvojeno umutite jaja i dodajte ih u tiganj. Promešajte kašu i na kraju začinite sa malo aleve paprike, ako volite.

Prolećna kaša sa zeljem, jajima i mladim lukom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: