Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Paradajz sa patlidžanom u teglama

Paradajz sa patlidžanom u teglama

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Paradajz sa patlidžanom u teglama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Ovako pripremljen patlidžan sa paradajz sosom je odličan za hladne zimske dane"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 kg
  • paradajz - 3 kg
  • beli luk - 1 glavica
  • so - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa patlidžanom. Operemo i isečemo na krugove. Posolimo i ostavljamo na 1 sat da pusti gorak sok.

Operemo paradajz i izrendamo ili sameljemo. Sipamo u duboku šerpu i kuvamo dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre i začinimo solju, šećerom i belim lukom izgnječenim.

Operemo patlidžan tekućom vodom i osušimo krpom da ne prska kad budemo pržili.

Ugrevamo ulje i pržžimo patlidžan sa obe strane dok ne postane zladan.

Ocedimo na ubrusu.

Uzimamo tegle i stavljamo patlidžan. Prelivamo sosom od paradajza i zatvaramo.

Gotove tegle vakumiramo 10 minuta od trenutka kad provri voda. Ovako pripremljeni prženi patlidžan sa paradajz sosom je odličana za hladne zimske dane.

Paradajz sa patlidžanom u teglama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: