Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi sa pečenim sardinama i paradajzom

Brusketi sa pečenim sardinama i paradajzom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Brusketi sa pečenim sardinama i paradajzom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Ovi brusketi neće biti servirani bez čaše belog vina ili jednostavno jedne cele flaše"

Potrebni sastojci

  • sardine - oko 200 g
  • hlen - 2 kriške, suv
  • sveže mleko - 100 ml
  • parmezan - 30 g, narendan
  • beli luk
  • paradajz
  • maslinovo ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sardine (može da bude i druga sitna riba kao što je girica na primer) se očiste od glava i srednje kosti. Otvaraju se kao knjiga.

Natopite hleb dok ne omekša u svežem mleku, nakon toga ga namrvite u posudi. Dodajte narendan parmezan i prstohvat bibera. Homogenizujte smesu.

Od nje stavite preko svake ribe i uvijte u rolnicu. Probodite riblje rolnice čačkalicama. Sipajte šolju maslinovog ulja u posudu za pečenje.

Poređajte krugove paradajza i stavite riblje rolnice preko svakog kruga Prelijte maslinovim uljem. Ispecite ukusne bruskete na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta.

Prepecite kriške hleba. Natrljajte ih čenovima belog luka i namažite maslinovim uljem. Preko svakog brusketa sa ribom stavite po parče paradajza sa ribom odozgo.

Servirajte bruskete sa pečenim sardinama i paradajzom uz čašu belog vina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: