Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša sa glazurom od ananasa

Skuša sa glazurom od ananasa

SuperAlexSuperAlex
Pomoćnik kuvara
13332
Skuša sa glazurom od ananasa
Fotografije: SuperAlex
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Interesantan predlog za skušu sa glazurom od ananasa - definitivno prija našem nepcu"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • biber
  • so
  • šargarepa - 2 komada
  • za glazuru
  • sok od ananasa - 300 ml, iz konzerve
  • voda - 150 ml
  • smeđi šećer - 2 kašičice
  • kukuruzni skrob - 2 kašičice
  • soja sos - 2 kašike
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • ulje od soje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu. Posolite je, pospite biberom i spremite za pečenje u velikoj posudi podmazanoj uljem.

Oljuštite i isecite šargarepa. Zapecite dok skuša ne dobije zlatasto braon boju.

Spremite glazuru. U tiganj sipajte tečne sastojke, šećer i đumbir.

Na niskoj temperaturi ostavite da provri. Treba da se krčka. Dodajte i brašno, ali pazite da se ne stvore grudvice.

Pomoću štipaljki ubacite svaki riblji file u sos i glazirajte.

Po želji možete i šargarepe.

Servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: