Đuveč sa svinjetinom u vatrostalnoj posudi
Гювеч със свинско в йенска тенджера
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Đuveč sa svinjetinom u vatrostalnoj posudi

Đuveč sa svinjetinom u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Đuveč sa svinjetinom u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
16/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
"Da li se samo nama čini da kada pravimo svinjski đuveč u vatrostalnoj posudi, nekako bude još ukusniji"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 100 g
  • paradajz - 100 g, narendan
  • paprika - 1 komad
  • patlidžan - 1/2 komada, pečen
  • krompir - 500 g
  • crveno vino - 1 šolja
  • so
  • biber - 5 - 6 zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjetinu i zapržimo je blago u ulju, nakon toga sipamo i vino. Kuvamo dok se vino ne apsorbuje i solimo.

U vatrostalnu posudu isečemo luk, narendamo šargarepu i dodajemo ostale sastojke.

Na sitno isečene pečurke, papriku, krompir i pečeni patlidžan.

Sipamo i zaprženo meso, prelivamo sokom od paradajza, promešamo, posolimo, dodajemo i začine. Dolivamo i šolju vode i pečemo đuveč sa svinjetinom u vatrostalnoj posudi na 200 stepeni sat i po.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: