Način pripreme
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Maslac isecite na komadiće. U šerpu sipajte šećer, vodu i maslac, ostavite da proključa.
Skinite sa ringle, sipajte brašno i brzo izmešajte špatulom. Vratite šerpu sa kuvanim testom na tri minute na ringlu. Ono treba da se odvoji od dna.
Prebacite ga u posudu, izmešajte i sačekajte da se ohladi. Dodajte jaja jedno po jedno. Sipajte testo u fišek ili kesu za peciva sa mlaznicom.
Oblikujte mini eklere na papiru za pečenje u tepsiji. Pecite ih otprilike 40 minuta i ostavite da se ohlade. Za to vreme pripremite krem sa maskarpone sirom.
Sipajte mleko u šerpu, zagrejte ga. U posudi umutite žumanca sa šećerom, sipajte skrob. Malo po malo ih dodavajte u mleko. Neprestano mutite.
Prebacite u posudu i uvijte folijom dok se ne ohladi, posle stavite u frižider. Kada se krem u potpunosti ohladi, dodaje maskarpone sir u njega.
Sipajte ga u fišek sa dodatkom i napunite eklere kremom.
Pre nego što poslužite domaće eklere, pospite ih šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom.
Posle možete da jedete mini eklere sa maskarpone kremom.