Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Profiterole prelivene čokoladom

Profiterole prelivene čokoladom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Profiterole prelivene čokoladom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Uvek je pravo vreme da se malo zasladimo"

Potrebni sastojci

  • Za profiterole
  • voda - 200 ml
  • margarin - 70 g
  • šećer - 3 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • Za čokoladni preliv
  • čokolada za kuvanje - 150 g
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu usuti vodu, dodati šećer, vanilin šećer, so, margarin i staviti šerpu na vatru. Mešati dok ne provri i dok se margarin ne otopi i ne sjedini sa ostalim sastojcima.

Skloniti šerpu sa vatre, pistepeno dodavati brašno neprekidno mešajući ručnom žicom za mućenje.

Ostaviti da odstoji jedan minut. Zatim dodati jaja i dobro umutiti mikserom.

Dobijenom smesom puniti špric za dekorisanje torti i istiskivati profiterole u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotove profiterole izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade, pa ih poređati na tacnu.

Za čokoladni preliv čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.

Preliti profiterole čokoladnim prelivom i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: