Način pripreme
Mutimo koru. Jaja mutimo zajedno sa šećerom. Dodajemo sveže mleko i postepno, jedan po jedan dodajemo i ostale sastojke.
Dobijena konzistencija je blago tečna, ali ovo ne treba da vas brine.
Gotovu koru pečemo u tepsiji sa papirom za pečenje u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta ili dok ne bude gotovo.
Dok se kora peče, počinjemo sa pravljenjem glazure. Uzimamo odgovarajuću posudu i sipamo suve sastojke. Pomešamo ih tako što mešamo kašikom i sipamo mleko.
Uključimo ringlu i uz često mešanje čekamo dok ne počne da se zgušnjava. Kada se zgusne, dok je još vruće dodajemo čokoladu i maslac i mešamo dok se ne istope. Tako je naša čokoladna glazura gotova.
Prelijemo koru, sipamo čokoladnu glazuru i čuvamo u frižideru barem 3 sata. Kada se stegnula, oblikujemo tastere na čokoladnom kolaču tako što isečemo u romboide ili pravougaonike.