Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Špikovane šnicle sa sosom od pečuraka

Špikovane šnicle sa sosom od pečuraka

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Špikovane šnicle sa sosom od pečuraka
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Šnicle su šnicle - o čemu god da govorimo, svaki dan možemo da ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • kravlji maslac - 50 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • belo brašno - 100 ml
  • bujon od pečuraka - 200 ml
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od svinjskog vrata ili druge se blago istucaju i u svakoj se prave razrezi.

U razreze se ugura po komadić prethodno iseckanog belog luka. Meso se posipa solju i mlevenim crnim biberom i ostavlja se tako kako bi se začinilo.

U tiganju se zagreva kravlji maslac i ulje. U njima se na kratko proprže šnicle sa obe strane. Vade se i prebacuju se u tepsiju.

Na njihovo mesto u zagrejanu masnoću se stavlja prvo sitno iseckana glavica luka, a nakon toga u nju se dodaje iseckane kriškice pečuraka.

Nakon što dobiju blagu braon boju sipa se belo vino.

Pečurke se izmešaju nekoliko puta, nakon čega se posipaju s malo brašna.

Ponovo se sve izmeša nekoliko puta, nakon čega se posipa s malo brašna.

Ponovo se sve izmeša. Sos se razredi bujonom od pečuraka, začinjava se solju, mlevenim crnim biberom i ostavlja se da se kuva otprilike 10 minuta.

Sipa se na šnicle i jelo odlazi u rernu.

Špikovane šnicle se peku na 200°C otprilike 45 minuta.

Špikovane šnicle sa sosom od pečuraka se serviraju posute sitno iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: