Način pripreme
Šnicle od svinjskog vrata ili druge se blago istucaju i u svakoj se prave razrezi.
U razreze se ugura po komadić prethodno iseckanog belog luka. Meso se posipa solju i mlevenim crnim biberom i ostavlja se tako kako bi se začinilo.
U tiganju se zagreva kravlji maslac i ulje. U njima se na kratko proprže šnicle sa obe strane. Vade se i prebacuju se u tepsiju.
Na njihovo mesto u zagrejanu masnoću se stavlja prvo sitno iseckana glavica luka, a nakon toga u nju se dodaje iseckane kriškice pečuraka.
Nakon što dobiju blagu braon boju sipa se belo vino.
Pečurke se izmešaju nekoliko puta, nakon čega se posipaju s malo brašna.
Ponovo se sve izmeša nekoliko puta, nakon čega se posipa s malo brašna.
Ponovo se sve izmeša. Sos se razredi bujonom od pečuraka, začinjava se solju, mlevenim crnim biberom i ostavlja se da se kuva otprilike 10 minuta.
Sipa se na šnicle i jelo odlazi u rernu.
Špikovane šnicle se peku na 200°C otprilike 45 minuta.
Špikovane šnicle sa sosom od pečuraka se serviraju posute sitno iseckanim svežim peršunom.