Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Parfe»Voćni Parfe sa svežim mlekom

Voćni Parfe sa svežim mlekom

Voćni Parfe sa svežim mlekom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"I mali i veliki ne mogu da odole ovom voćnom parfeu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • šećer - 95 g
  • agar agar - 1 pakovanje
  • šumsko voće - 1 šoljica, miks zamrznutog
  • šećer - 1 supena kašika, za voće
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite zamrznuto voće u kaserolu zajedno sa šećerom (1 supena kašika).

Sačekajte da provri, smanjite i ostavite da voda uzavri. Skinite sa ringle i procedite kroz cediljku.

Rastvorite agar agar u 100 ml svežeg mleka. Izmešajte i odvojte.

U drugu kaserolu stavite pavlaku, šećer i ostalo mleko. Sačekajte da provri i sipajte agar agar.

Ostavite na ringli na 20 minuta. Isključite i prebacite u odgovarajuće posudice/čaše.

Ostavite parfee u frižideru na nekoliko sati.

Izvadite, dekorišite i odmah servirajte voćni parfe sa svežim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: