Način pripreme
Ispečemo tortilju u rerni u oblik korpice (koristila sam posudice za krem karamel).
Operemo i iskidamo ajsberg salatu na male komadiće. Peremo i sečemo na dva dela čeri paradajze. Za pripremanje sušija operemo pirinač pod mlakom vodom i kuvamo u šerpi sa poklopcem tako što čim se pojave mehurići stavljamo ringlu na najmanju jačinu i tako dok ne upije voda.
Skidamo sa rinlge i ostavljamo na četvrtinu sata da se dinsta. Posle zalivamo marinadom od pirinčanog sirćeta i smeđeg šećera (prethodno smo zagrejali u posudi dok se šećer nije istopio).
Uzimamo koru Nori i pokrivamo je pirinčem koji raspoređujemo mokrim rukama na podlogu za uvijanje sušija pokrivenu najlonom.
Posipamo susamom i okrećemo. Na stranu ka nama ređamo red ajsberg salate, losos i krem sir. Uvijamo čvrsto suši rolat. Sečemo rolat na kolutove oštrim nožem koje močimo pri svakom razrezu.
Uzimamo korpicu od tortilje i punimo je ajsberg salatom, čeri paradajzom, maslinama i sušijem.
Posipamo susamom i zalivamo dresingom od limunovog soka, maslinovog ulja, soja sosa i smeđeg šećera.
Neka Vam je slatko sa ovom suši salatom u korpici od tortilje!