Način pripreme
Prosejte brašno zajedno sa solju i praškom za pecivo u duboku posudu.
Unutra razbijte celo jaje i dodajte žumance, maslac i šećer.
Počnite da mesite dok se ne dobiju mrvice maslaca.
Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na otprilike 60 minuta.
U šerpu sipajte sveže mleko i dodajte jaja, skrob i šećer - stavite je na ringlu.
Počnite da mešate krem metalnom žicom za mućenje dok se ne zgusti.
Zatim ga skinite i začinite vanilama.
Sipajte polovinu mrvica od maslaca u okruglu tepsiju na papir za pečenje.
Odozgo sipajte ohlađeni krem i poređajte jagode.
Sipajte na njih ostale mrvice maslaca i stavite voćnu pitu da se peče na 180°C dok ne bude gotova.
Ohladite desert i pospite ga šećerom u prahu.
Krostata od jagode sa kremom je veoma ukusna. Uživajte u njoj.