Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Krostata od jagoda sa kremom

Krostata od jagoda sa kremom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krostata od jagoda sa kremom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Krostata od jagode sa kremom je veoma ukusna. Uživajte u njoj."

Potrebni sastojci

  • kravlji masalc - 130 g
  • jagode - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • žumanca - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada
  • skrob - 2 supene kašike
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno zajedno sa solju i praškom za pecivo u duboku posudu.

Unutra razbijte celo jaje i dodajte žumance, maslac i šećer.

Počnite da mesite dok se ne dobiju mrvice maslaca.

Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na otprilike 60 minuta.

U šerpu sipajte sveže mleko i dodajte jaja, skrob i šećer - stavite je na ringlu.

Počnite da mešate krem metalnom žicom za mućenje dok se ne zgusti.

Zatim ga skinite i začinite vanilama.

Sipajte polovinu mrvica od maslaca u okruglu tepsiju na papir za pečenje.

Odozgo sipajte ohlađeni krem i poređajte jagode.

Sipajte na njih ostale mrvice maslaca i stavite voćnu pitu da se peče na 180°C dok ne bude gotova.

Ohladite desert i pospite ga šećerom u prahu.

Krostata od jagode sa kremom je veoma ukusna. Uživajte u njoj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: