Način pripreme
Ćureći bataci se očiste i veoma dobro operu.
Vino se promeša sa solju u dubokoj posudi.
Dodaje se sitno izmrvljeni lovorov list.
Bataci se umoče u vino sa svih strana i ostavljaju se u frižideru na sat vremena.
Kajzerov začin se stavlja u plitki tanjir.
Izmeša se sa uljem dok se ne dobije homogena smesa.
Kada se izvade iz frižidera, bataci se uvaljaju sa svih strana u kajzerov začin i stavljaju se u kesu za pečenje.
Kesa se zaveže i stavlja se u frižider na 30 minuta.
Kada se izvadi iz frižidera, stavlja se u plitku tepsiju i peče se 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C.
Voda se ne dodaje ćurećim batacima u kesi. Bataci prilikom pečenja puštaju sopstveni sos u kojem se peku.
Temperatura rerne ne sme da pređe 180 °C, kesa se prilikom pećenja naduva i na većoj temperaturi puca.
Kada se ispeče i izvadi iz rerne, kesa se seče kako bi se sačuvala hrskava korica pečene ćuretine.