Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Đuveč»Ćureći bataci u đuvečari

Ćureći bataci u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
7992553k245
Ćureći bataci u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
25/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
2
"Sa ovim ukusnim batacima, zagarantovano ćete se prejesti"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • senf - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika (nepuna)
  • čubar - 1 kašičica
  • žalfija - 1 kašičica, suva
  • biber
  • so
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • krompir - 6 komada
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa mariniranjem ćurećih bataka. Pomešamo senf (ja sam korisitla ruski, veoma ljut), maslinovo ulje, sirće, med, čubar i žalfiju. Lepo promešamo sastojke, da se dobije kremasta smesa.

Operemo ćureće batake i osušimo ih. Nakon toga ih posipamo solju i bibeorm. Lepo ih namažemo marinadom i ostavljamo da ostoje tako, najmanje dva sata.

Luk i šargarepu isečemo na kolutove. Pe;urke takođe (ja ih lično ne perem, nego ih oljuštim). Oljušteni krompir isečemo na krupnije komade. Pomešamo svo povrće u đuvečari.

Pospamo solju i biberom. Sipamo malo ulja i oko pola šolje vode. Po sredini stavljamo marinirane batake. Ako vam je ostalo marinade, prelijte je preko bataka.

Poklopimo đuvečaru i stavljamo je u hladnu rernu. Pečemo oko 30 minuta na 220 stepeni, nakon toga smanjujemo na 180 stepeni. Pečemo još dva sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: