Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem

Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem

NaliNali
Početnik
154266
Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem
Fotografije: Niki
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
4
"Čak ne žalimo što su ove sarmice od listova vinove loze posne - tako su još ukusnije"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 1 teglica (otprilike 800 g)
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • za sos
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • voda - 3 vinske čaše
  • limunov sok - od 1 limuna
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u duboku šerpu i prokuvajte je. Potopite listove vinove loze na 1-2 minuta i odmah zatim ih stavite u posudu sa veoma hladnom vodom.

Zagrejte kašiku ulja u tiganju i propržite iseckani luk. Sipajte oprani pirinač i izmešajte.

Malo nakon toga paradajze iseckane na male kockice i dobro izmešajte. Začinite začinima i nakon kratkog kuvanja skinite sa vatre.

Uzmite jedan list vinove loze i stavite kašiku nadeva. Uvijte posnu sarmicu. Nastavite takav proces dok ne nestane proizvoda.

Poređajte sarmice u šerpu. Posolite odozgo i začinite limunovim sokom i alevom paprikom. Sipajte vodu koja će pokriti sastojke i pritisnite tanjirom.

Kuvajte na veoma tihoj vatri otprilike 2 sata.

Posne sarme od listova vinove loze su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: