Način pripreme
Karamelizujemo 5 supenih kašika smeđeg šećera u metalnoj posudi sa malo soka od limuna na slaboj vatri.
Limun je da se karamel ne bi brzo stegao.
Zatim je prebacujemo u posudice za krem karamel. Mutimo jaja sa ostalim šećerom, dodajemo sveže mleko, kokosovo ulje (ohlađeno na sobnoj temperaturi) istopljeno na slaboj vatri, kokosovo brašno, esenciju ruma i vanilu uz neprestano mešanje.
Nakon što sipamo smesu u posudice za krem karamel. Prebacujemo posudice u tepsiju koju punimo vodom tako da pokrije 2/3 njih.
Pečemo u rerni na 140 °C sat, sat i po vremena.
Na 20. minuti dodajemo po 3-4 leda u vodu da se krem karamel ne bi pretvorio u šupljine, ako voda proključa.
Na kraju unikatni krem karamel posipamo kokosovim brašnom.
Prijazno uz krem karamel sa ukusom kokosa!